Friday, December 13, 2019

Autoga tagatud laenud

Autoga tagatud krediit
See on peaaegu kõigi Eesti laenuandjate kogumik, kelle laenupakkumised hõlmavad autolaene. Teil pole laenuõigust või keeldutakse teile laenust halva krediidiajaloo tõttu? Meie abiga saate oma auto kasutamise ajal kuni 15 000 euro suurust laenu.

Mis on autolaen?
Olukordades, kus tavapärased pangavälised laenuandjad enam ei saa või ei taha aidata, võib tagatiseta laenu saamine olla väga keeruline. Selle põhjuseks võib olla kehv krediidiajalugu, vastuvõetamatud makseviivitused või sissetulek, mis ei vasta laenuandja tingimustele. Selle tulemusel on autolaenud Eesti krediiditurul populaarsust kogunud. See teenus võimaldab teil päeva jooksul saada üsna suure summa raha. Laenusumma arvutamisel võetakse aluseks auto hind. Kuigi see summa on tavaliselt 90% auto väärtusest, võib see ulatuda kuni 100% auto hinnast. Sellega seoses tasub meeles pidada, et rohkem kui 15 000 eurot ei anta. Laenu tagasimaksmise tähtaeg on vabalt valitud ja võib olla kuni 5 aastat. Laenu saamise tingimused on väga lihtsad ja vajalikud formaalsused täidetakse tavaliselt tunni jooksul, mis võib tõsisematel juhtudel võtta terve päeva. Siinkohal on oluline märkida, et autot on lubatud kasutada laenu tagasimakse perioodil.

Kuidas taotleda autoga tagatud laenu?
See on üsna kiire ja lihtne teenus - võtke oma arvuti, tahvelarvuti või telefon ja minge valitud laenuandja kodulehele. Vastuse saate 30 minuti jooksul pärast laenu taotlemist. Positiivne, laenuandja hindab kõiki asjaolusid ja pakub teile laenu summas 90% - 100% auto turuväärtusest, see tähendab 200-15000 eurot. Laenu tagasimakseperiood on 3 kuud kuni 5 aastat. Kõik sõltub muidugi laenusummast ja auto tehnilisest seisukorrast. Kuigi mõned laenuandjad võivad oma kasutussobivuse kontrollimiseks nõuda autot, on laenu taotlemine võimalik ka ilma tehnilist kontrolli läbimata.

Milline auto on tagatiseks kõlblik?
Isiklik või ettevõtte auto;
Mootorratas või tõukeratas;
Lennuk või helikopter;
Paat, jaht või laev;
Traktor või muu põllumajandustehnika;
Muud transpordiliigid või seadmed.

Mis on auto turvameetmena laenu taotlemise eesmärk?
Rahapuuduse ebatavalised põhjused võivad olla erinevad, seetõttu on võimatu kõiki võimalikke elusituatsioone kirjeldada. Kõige olulisemad põhjused on tavaliselt inimeste tervise või masinakahjustused - tavaliselt seda ei oodata ja lahendus on vaja kohe. Kuid on ka olukordi, kus laenu põhjuseks on süsteemne rahapuudus ja suutmatus pere eelarvet planeerida. Krediiditeenuste peamised kasutajad on inimesed, kes ei planeeri oma eelarvet. Järgmised on mõned levinumad põhjused, miks laenu saada:
Auto saab, kui vajate hüpoteegi sissemakse jaoks raha;
Kui on vaja remontida korter, maja või suvila;
Auto remondiks või autogaasiseadme paigaldamiseks;
Laenu saab kasutada ka muude laenude või võlgade võlgade likvideerimiseks.

Kas autot saab kaitsta halva krediidiajalooga?
Alustuseks pole halva krediidiajalooga autolaenu saamine haruldane, kuigi seda tüüpi laenu pakuvad vaid mõned spetsialiseerunud krediidiorganisatsioonid. Tänu nii paljudele Eesti laenufirmadele on inimestel suurepärane võimalus autolaenu taotleda. Ja mis kõige tähtsam, inimene saab autot edasi kasutada, isegi kui see on kaitstud. Võttes arvesse, et panditud auto annab laenu tagasimaksmisel laenuandjale tagatisraha, nõustub laenuandja tavaliselt laenu andma halva krediidiajalooga inimestele.

Miks nad ei andnud mulle töö puudumisel tunnustust?
Olukorras, kus töötult keeldutakse tagatiseta laenult, võib keeldumise põhjuseks olla halb krediidiajalugu, kehtivad maksekohustused või ebapiisavad sissetulekud. Sageli arvatakse, et töötutel puudub sissetulek, kuid enamasti pole see nii. Ilma tööta autoga tagatud laenu saab juhul, kui inimesel on muud ametlikku sissetulekut, mida ta saab kinnitada panga väljavõttega. See sissetulek võib olla pension, stipendium või toetus. Iga juhtum on individuaalne ja tuleks mõista, et võlausaldaja suhtes kehtivad teatud hindamiskriteeriumid. Kuna igal võlausaldajal on oma reitingusüsteem, siis ärge kõhelge teise võlausaldajaga ühendust võtmast, kui üks võlausaldaja teid tagasi lükkab. Kuid enne uue laenuandja poole pöördumist kaaluge hoolikalt, kui palju teil on laenu vaja ja kas saate ilma laenuta hakkama.

Millistes Eesti linnades saab autolaenu taotleda?
Ehkki laenutaotlusi esitatakse nüüd peamiselt Interneti kaudu, võib juhtuda, et klient soovib laenuandja kontoris täita kõik sõiduki pantimiseks vajalikud formaalsused. Selline võimalus on tõesti olemas. Selleks tuleb suunduda kontorisse, kus teie autole saab laenu anda kohapeal.

Kas ma saan laenu mujalt, kui auto on juba panditud?
Ehkki uue laenu taotlemisel on tavaliselt peamiseks takistuseks olemasolev võlg, leidub laenuandjaid, kes tulevad teie juurde ja annavad laenu, isegi kui auto on juba laenuga tagatud. Selles olukorras saab määravaks teie sissetuleku suurus. Kui laenumaksete kogusumma on proportsionaalne ega tekita täiendavaid kohustusi, on uue laenu saamise võimalused suuremad, kuid pole garanteeritud. Meie nõuanne - ärge unustage uut laenu võtmast, kui teil on juba tasumata laene. Alustuseks oleks hea oma esialgne laen tagasi anda ja siis mõelda uue laenu taotlemisele.

Mis saab siis, kui te ei saa laenu tagasi maksta?
Kui leiate end olukorrast, kus te ei saa oma laenumakseid töödelda, pöörduge kõigepealt laenuandja poole ja selgitage neile. Võimalik, et inimese palka hoitakse tagasi või ta koges mingisugust jama, mis jättis ta täielikult maksmata. Olukorrad võivad olla erinevad ja kui teie rahalised raskused pole pikaajalised, võite peaaegu alati nõustuda oma laenu tähtaja pikendamist. Ükski laenuandja ei püüa teid paratamatusse olukorda seada, nii et ärge arvake, et laenuandjad küsivad teilt rohkem, kui Eesti Vabariigi õigusaktid nõuavad. Olukorra ignoreerimine ja võlausaldajate eest varjamine ainult süvendab olukorda, nii et loobuge sellest mõttest kohe. Kui aga kavatsete tõesti laenumaksetega nõustuda ja laenuandjate eest varjuda, pidage meeles, et tõenäoliselt ei näe te oma autot enam.

Mis oht on hüpoteeklaen kaotada?
Ütlematagi selge, et igal väärtpaberil on see turvalisus kaotatud. Sama kehtib ka seda tüüpi autolaenu kohta, mis tähendab, et kui lepingutingimusi ei täideta, peate tõenäoliselt autoga hüvasti jätma. Autoga tagatud laen nõuab palju vastutust ja selget arusaamist laenu tagasimaksmise viisist. Kui olukord satub riiki, kus te ei saa makseid teha ega laenu pikendada, peate tõenäoliselt andma auto võlausaldajale ja hüvasti jätma.

Lõppsõna
Nagu näete, võite isegi autolaenu võtta olukorras, kus keegi ei taha teile laenu anda või kui te ei soovi töötada tüüpilise autolaenufirmaga. Seda tüüpi laen on väga populaarne ja nõuab väga vähe pingutusi, mis tähendab, et saate oma raha tunni jooksul pärast laenu taotlemist tagastada. On inimesi, kes kasutavad seda raha maja remondiks, kinnisvara eest ettemakse tegemiseks, meditsiiniteenuste eest tasumiseks või auto remondiks, olgu see siis paigaldus või remont. Autoga tagatud laenu valides saab inimene laenu ka siis, kui tal on halb krediidiajalugu või makse on puudulik, kuna selles olukorras ta ei mängi mingit rolli - garantii antakse tagatise vormis auto pant. Teatud tingimustes on see kahtlemata kiireim raha teenimise viis, kuid kindlasti pole see ainus ja mitte parim viis raha teenimiseks. Esiteks peaksite alati hoolikalt kaaluma, kas saate laenuandjale õigeaegselt maksta ja kas auto kaotamise oht on õigustatud. Enne laenu võtmist proovige kõigepealt oma sissetulekuid suurendada, kavandage oma kulud ja kui võimalik, proovige teha ilma laenu saamata, see võib tulevikus teie heaolule ohtu sattuda.

No comments:

Post a Comment