Tuesday, December 10, 2019

Eluaseme soetamiseks mõeldud laen

Hüpoteek
Oleme siin kogunud kogu vajaliku teabe kõigi pikaajalisi eluasemelaene pakkuvate laenuandjate kohta. Kui otsite maja, maa või korteri ostmiseks sobivat laenu, olete õiges kohas. Pole saladus, et hüpoteek jääb teile paljudeks aastateks, seetõttu on oluline valida kõige soodsam pakkumine.

Mis on eluasemelaen?
Kui paljud meist ei unistaks elada oma majas, mis on sisustatud nii, nagu süda soovib. Me arvame, et see on peaaegu iga inimese unistus. Kahjuks pole oma kodu saamine nii lihtne. Kuigi üks saab pärandit kanda, teine ​​võib olla edukas ettevõte, kolmas ei saa muud teha kui võtta laenu. Hüpoteeklaen on laen, mis on ette nähtud maja ostmiseks, ehitamiseks või remondiks. Hüpoteeklaenud nõuavad, et omandatud või hüpoteeklaenuga kinnisvara muutub kogu laenu kehtivusaja tagatiseks. Sellist laenu saab kasutada kuni 30 aastaks ja see moodustab tavaliselt 85% valitud vara turuväärtusest. Hüpoteeklaenu taotlemisel tuleb arvestada, et esimene sissemakse nõuab omavahendeid, tavaliselt vähemalt 10% vara väärtusest. Sellised pikaajalised laenud tähendavad aastakümneteks tohutuid kohustusi ja kohustusi, nii et enne laenu taotlemist peate hoolikalt läbi mõtlema oma pere eelarve.

Millised on hüpoteeklaenu saamise peamised tingimused?
Hüpoteegi taotlemiseks peate olema vähemalt 18-aastane, peate olema Eesti Vabariigi kodanik (või omama elamisluba), omama regulaarset igakuist sissetulekut ja mõnikord nõudma täiendavaid dokumente. Hüpoteegi suurus sõltub kinnisvara väärtusest, mille on määranud hindaja. Tähtaja määrab inimese maksevõime, kuid mitte kohustuslik viis. Igaüks saab valida maksetähtaja kuni 30 aastat, tingimusel et makse summa ei ületa 40% kuusissetulekust. Sellise laenu pant on omandatud või panditud vara, kuid lisaks on vajalik täiendav sissemakse 10% kogu laenusummast. Paljudel juhtudel peate lisaks esimesele maksele tasuma ka hüpoteegi vahendustasu, tavaliselt 1% kuni 2% vara väärtusest. Kui soovite võtta ehitamiseks või lõpetamiseks laenu, ärge unustage esitada ehitusluba ja lubage laenuandja esindajal kohapeal üle vaadata.

Kuidas taotleda eluasemelaenu?
Valige ettevõte, kust soovite hüpoteeklaenu taotleda;
Arvutage välja oma võimalused ja määrake kuumakse, mida saate endale lubada;
Võtke ühendust usaldusväärse krediidifirmaga ja pidage nõu;
Täitke avaldus valitud ettevõtte veebisaidil või filiaalis;
Oodake, kuni laenuandja vaatab teie avalduse läbi ja otsustab, kas taotlusega nõustuda või tagasi lükata;
Kui jah, minge võlausaldaja juurde lepingut allkirjastama;
Täitke kõik formaalsused notari juures ja registreerige maa kinnistusraamatus;
Pärast maa registreerimise protseduuri lõpetamist esitage laenuandjale kõik vajalikud dokumendid.

Mida sa peaksid saama?
Finantseerimine kuni 90% vara väärtusest;
Laenutaotluse arvestamine 1-2 tööpäeva jooksul;
Hüpoteeklaenu väljastatakse kõigi pankade klientidele;
Individuaalselt määratud intressimäärad ja maksegraafikud;
Tasuta konsultatsioonid.

Mis on riigi tagatud laen?
Valitsuse poolt tagatud eluasemelaenud on mõeldud noortele spetsialistidele (18–35-aastased), kelle peres on vähemalt üks alaealine laps. Koduostu kaasfinantseerimine on suurepärane võimalus oma kodu või korteri ostmiseks suure laenuga madalama intressimäära ja madalama sissemaksega. Allpool kaalume üksikasjalikult, millised laenupakkumised on mõeldud noortele spetsialistidele ja alla 15-aastaste lastega peredele.

Mida tuleks arvestada riigigarantiiga laenu valimisel?
Tehingute arv pole piiratud - noortele peredele kuni 200 000 eurot, spetsialistidele;
Laenutagatis spetsialistidele - kuni 50 000 eurot, peredele - sõltuvalt laste arvust;
Garantiiaeg - kuni 10 aastat, vähendatakse järk-järgult järelejäänud põhivõlga;
Garantiitasu on intressimäär sõltuvalt garantii suurusest.

Noorte spetsialistide eluasemelaen:
Mõeldud alla 35-aastastele noortele, kes on omandanud keskhariduse, kõrgema või kutsehariduse;
Vähendatud tasu mitte rohkem kui 10% kogusummast;
Hüpoteeklaen kuni 95% vara väärtusest;
Uute ja renoveeritud elamuprojektide väga madal intressimäär.

Noore spetsialisti laenu saamiseks vajalikud dokumendid:
Teave deklareeritud elukoha kohta;
Isikut tõendava dokumendi koopia;
Hariduse tunnistuse koopia.

Krediit noorele lastega perele:
See antakse välja noortele peredele, kus on kuni 15-aastaseid lapsi;
Riigimaksu vähendamine omandiõiguse üleminekul kuni 05%;
Riiklik hüpoteekide maks on tühistatud;
Vähendatud tasu mitte rohkem kui 10% kogusummast;
Krediit kuni 95% vara väärtusest.

Lastega laste jaoks vajalikud dokumendid:
Lapse (te) sündi kinnitav dokument (isikutunnistus);
Riiklik teatis alaealiste kinnipidamise kohta;
Deklareeritud elukoha avaldus - selle leiate Eesti rahvuslikust portaalist.

Kas laenu tagasimaksmist saab edasi lükata?
Jah, laenumakseid saab vajadusel edasi lükata. On laenuandjaid, kes pakuvad edasilükatud krediiti kuni mitmeks kuuks. Enamasti tähendab see aga seda, et maksmisele kuulub kogu summa, mitte üks makse. Kuna aga paljud ettevõtted pakuvad krediiditeenuseid, on teil võimalus valida endale kõige sobivam ja pakkuda selliseid teenuseid nagu arm ja arm.

Kas laenumakse peaks olema kindlustatud?
Hüpoteeklaenude maksete tagamisel pole midagi ebatavalist, vastupidi, see võimaldab teil saada täiendavat stabiilsust. Näiteks kui jääte töötuks, katab kindlustus nõutavad kindlustusmaksed, mida te ei saa üksi katta (ülalnimetatud põhjusel). Üldiselt on sellise kindlustuse hind väike - kindlustusmakse algab 5 eurost kuus.

Kas eluaseme kindlustamiseks on vaja laenu osta?
Arvestades, et õnnetused juhtuvad alati siis, kui neid ei oodata, on mõistlik mõelda oma vara kindlustamisele. Usume, et olete kuulnud igasugustest looduskatastroofidest, mis aastate jooksul on paljude inimeste kodud hävitanud. Teie maja hävimine ei vabasta teid laenumaksetest. See on üks peamisi põhjuseid, miks oleks soovitatav seda laenuga maja ostes kindlustada.

Mis on mõttekam - elada üürikorteris või osta endale oma kodu?
Maja rentimine on inimeste seas väga levinud ning sageli lahutab sissemakse meid oma kodu ostmisest. Kuna sissemakse moodustab tavaliselt 20% kogu laenusummast, on seda summat üsna keeruline hoida või sõpradelt laenata. Sissemakse tasumiseks võite muidugi kasutada teist pikaajalist laenu, kuid see loob igakuiseid lisamakseid, mis koos hüpoteeklaenumaksetega võivad teie maksevõimest kaugemale minna. Tavaliselt määravad laenuandjad kuumakse piirmäära, mis ei tohi ületada 40% inimese kogutulust. Soovitame seda piiri veelgi vähendada, sest lisaks laenu tagasimaksmisele peate elama täisväärtuslikku elu ja suutma eraldada raha ka rasketeks aegadeks. Kas järgite korteri üürimisel maksevõime künnist? Seda on raske uskuda, kuna korterite üürimine on väga kallis, nii et laenu maksmine on teile kasulikum. Kui teil on võimalus ettemakse tegemiseks eraldada piisavalt raha või saada tulusat laenu, on see teile pikas perspektiivis palju tulusam ja varsti tasub sissemakse kulud ära.

Lõppsõna
Nagu näete, on hüpoteeklaenude saamise võimalused väga erinevad ning laenu saavad kasutada kõik laenuandjate nõuetele vastavad Eesti kodanikud. Võite laenutada maja või ehitada maja valitsuse garantiidega või ilma - kõik sõltub sellest, millisesse tugigruppi kuulute. Noorte alla 35-aastaste spetsialistide või noorte perede, kellel on vähemalt üks alla 15-aastane laps, puhul on hüpoteegi saamine mitte ainult lihtsam, vaid ka kuluefektiivsem. Paljud inimesed ei kujuta isegi ette, milliseid laenupakkumisi nad saavad, ja elavad pimesi, uskudes, et maja või korteri laen on nende jaoks midagi eriti keerukat ja kättesaamatut. Paljud inimesed üürivad oma eluaset, nii et raha, mis võib kuluda nende laenu tasumiseks, läheb kellegi teise taskusse. Igaüks kohaneb oma olukorra, soovide ja rahaliste võimalustega, mis on ka mõistetav. Soovitame teil hinnata oma olukorda ja otsustada, milline eluaseme rahastamise lahendus sobib teie vajaduste ja maksevõimega kõige paremini.

No comments:

Post a Comment